Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ωκεανοί / Oceans (2009) (Eλληνικοί υπότιτλοι)




Δείτε το εδώ.
trailer εδώ και εδώ
Μετά τα "Ταξιδιάρικα Πουλιά", ο Ζακ Περίν και ο Ζακ Κλουζό, έχοντας στη διάθεσή τους πρωτοποριακές μεθόδους κινηματογράφησης, μας οδηγούν στην καρδιά των ωκεανών για να ανακαλύψουμε άγνωστα ή γνωστά θαλάσσια πλάσματα.
Το "Oceans" αναρωτιέται για τις επιπτώσεις του ανθρώπινου αποτυπώματος στην άγρια πανίδα και απαντά στο ερώτημα: "Ωκεανός; Ποιος είναι ο Ωκεανός;" μέσα από εικόνες και συναισθήματα.
Ένα ντοκιμαντέρ της Disney για τη θάλασσα, τα πλάσματά της, τον 'κόσμο' της, την λειτουργία και τη σημασία όλων αυτών στη σύγχρονη εποχή, στον σύγχρονο πλανήτη.

Ξεκινώντας από μια σύντομή ανάλυση του βυθού, περνάει στη ζωή και την λειτουργικότητα των πλασμάτων που ζουν 'μόνιμα' ή περιστασιακά στο νερό, παρουσιάζοντας την μοναδική σημασία τους χωρίς πολλά λόγια, αφήνοντας την κάμερα να τραβάει και εκείνα να μιλούν από μόνα τους. Καταλήγει σε ένα οικολογικό μήνυμα, με μια λεπτότητα που περνάει μπροστά από τα μάτια σου σαν ένα φανταστικό αλλά και ρεαλιστικό ανοιξιάτικο πρωινό. Διδακτικό και καλογυρισμένο, θα σας μάθει αρκετά πράγματα που δεν ξέρατε...

Οι Perrin και Cluzaud σκηνοθετούν όμορφα, έχοντας μαζέψει ένα εξαιρετικό, ευρύ και ενδιαφέρον υλικό που μάλλον χρειάστηκε αρκετό καιρό για να φτιαχτεί. Έχει δομή και ευφάνταστα πλάνα που δικαιολογούν απόλυτα τα αρχικά λόγια του Perrin, ότι η θάλασσα είναι ένα ξεχωριστό σύμπαν, ένας μοναδικός, εν μέρει ανεξερεύνητος, τόπος οπού η ζωή έχει άπειρες μορφές και ασύλληπτα 'ήθη και έθιμα'. Από τις όρκες και τα δελφίνια μέχρι τα χιλιάδες είδη ψαριών και οστρακόδερμων, το ταξίδι είναι μεγάλο με πολλές συγκινήσεις, καλύπτοντας ένα τεράστιο φάσμα ευαισθησιών και εγκυκλοπαιδικής γνώσης.
[cinemanews.gr] Οι δημιουργοί της ταινίας Oceans θέλησαν να «κολυμπήσουν» σαν ψάρια, ανάμεσα σε άλλα ψάρια, είτε κινηματογραφώντας με ταχύτητα 10 κόμβους την ώρα σε μια περιοχή αλίευσης τόνου, είτε ακολουθώντας τα ακροβατικά των δελφινιών, είτε πηγαίνοντας πλάι με πλάι στο πτερύγιο ενός λευκού καρχαρία... Μετά τα "Ταξιδιάρικα Πουλιά", ο Ζακ Περίν και ο Ζακ Κλουζό έχοντας στη διάθεσή τους πρωτοποριακές μεθόδους κινηματογράφησης, μας οδηγούν στην καρδιά των ωκεανών για να ανακαλύψουμε άγνωστα ή γνωστά θαλάσσια πλάσματα.
Σκηνοθεσία: Jacques Perrin
Σενάριο: Christophe Cheysson, Jacques Cluzaud
Ηθοποιοί: Pierce Brosnan, Jacques Perrin, Rie Miyazawa
Official website

DVD

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου